Yoga, iedereen heeft er wel een idee bij. Veel mensen doen het en veel mensen zijn nieuwsgierig, maar hebben de weg naar de yogamat nog niet weten te vinden. ‘Te druk’, is een veelgehoord excuus. Wat yoga met je kan doen is iets dat je zelf moet ontdekken. Het kan je helpen stresspatronen te doorbreken, negatieve gedachtes te verminderen. Het kan je helpen je lekkerder te voelen in je lichaam en in je hoofd. ‘Find what feels good’  is dan ook het thema van de lessen van Adriene Mishler.

Adriene is een gevierd Amerikaanse yogadocente. Ze geeft les in studio’s, maar de meeste mensen kennen haar via YouTube. Hier maakt ze honderdduizenden mensen wereldwijd enthousiast voor yoga. je kunt lessen van een uur bij haar volgen, maar ook van tien of twintig minuten. Zoals zij zelf ook zegt; alleen online lessen volgen is niet aan te raden. Een docent in een studio kan je bijvoorbeeld corrigeren als je onveilig in een pose staat. Maar de lessen van Adriene zijn sprankelend en fijn en heerlijk toegankelijk als je even geen zin hebt om je ouwe kloffie uit te trekken en de deur uit te gaan.

Adriene: “In een les kun je dingen tegenkomen bij jezelf die in het begin helemaal niet prettig zijn of weerstand opwekken. Ik probeer mensen altijd gerust te stellen (“I got you!”) en door te laten gaan. Als je die weerstand eenmaal los kunt laten dan voelt dat zo goed… yummie!”

Lees het interview met Adriene Mishler voor Yoga International Magazine hier: interview-adriene-mishler