Het thema van het sympathieke en inspirerende Yogi Yogablad is deze maand ‘Wilskracht’. Een deugd waar ik af en toe best meer van zou willen hebben. Meerdere keren per dag loop ik tegen weerstand aan in mijn hoofd. Weerstand om op de staan, het huis op te ruimen, te mediteren, om volledig aanwezig te zijn in het hier en nu, zonder weg te zweven in mooie dromen.

Ik sprak met David Lurey over dit thema en hij herinnerde me eraan dat juist yoga kan helpen bij het doorbreken van die weerstand, bij het (her-)vinden van je wilskracht.

David: ‘Als er ijs ontstaat op een plek in de rivier, dan beweegt de energie daar niet. De hitte die asana’s opwekken zorgt ervoor dat de energie binnen mensen weer gaat stromen, bewegen, zodat de weerstand verdwijnt. Als dit gebeurt, dan kan het energetische lichaam ook weer in beweging komen. Dit gebeurt op een fysiek-, maar ook op emotioneel niveau. Wanneer er weerstand in het lichaam is, dan is er vaak ook weerstand in de emoties en in het denken. Door te beweging krijg je meer energie. ‘

Lees het hele interview hier