In mijn leven is zingen niet een van mijn kwaliteiten gebleken. Tenminste, zuiver zingen waar anderen blij van worden. Ik vermijd het dan ook liever. Toen ik in India in een ashram woonde, werd het zingen van mantra’s een dagelijkse bezigheid. Ik vond het lastig in het begin. Ik moet eerlijk toegeven dat ik playbackte in de Tempel… Toch kwam er een dag dat ik aarzelend mijn mond open deed. En hoe harder ik begon te zingen, hoe meer bevrijdend het was. Inmiddels geniet ik enorm van mantra concerten en ‘kirtans.’ Het was een grote eer voor mij om Deva Premal te mogen interviewen. Zij en haar man Miten hebben de mantra’s naar het Westen gebracht.

Deva: ‘Het zingen van mantra’s is heel krachtig en bijzonder. Het geluid, de vibratie van de mantra werkt als een medicijn. Elke toon heeft een ander effect. Het focust op een bepaald lichaamsdeel of op een levenskwaliteit. Een mantra kan helend zijn, blokkades wegnemen of het mannelijke en de vrouwelijke energie met elkaar verbinden. Of de mantra bevordert vrede of liefde. Er zijn zoveel verschillende mantra’s, zoveel verschillende uitwerkingen. Het geluid verbindt ons, het is universeel.’

Lees hier het hele interview.